voet4

Behandeling van voetproblemen:

De meeste voetproblemen zijn redelijk eenvoudig zelf te behandelen. Voor kwaaltjes als schimmelvoeten, kalknagels, blaren, likdoorns en zweetvoeten zijn bij de drogisterij hulpmiddeltjes verkrijgbaar. Combineer die met een goede voetverzorging en het probleem verdwijnt na verloop van tijd. Wintertenen kunnen wat hardnekkiger zijn, omdat die te maken hebben met de bloedsomloop, kan dit iets zijn waar men last van blijft houden.

Voor de behandeling van verstuikte enkels of ingegroeide teennagels kan het beste professionele hulp in worden geroepen, om te voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat. Overleg in deze gevallen eerst met de huisarts, die zal eventueel een verwijzing naar een (medische) pedicure verzorgen, of zelf een behandeling voorstellen.

Ook voor vergroeiingen is een onderzoek door de huisarts essentieel. Die zal dan zorgen voor een doorverwijzing naar een podotherapeut. In veel gevallen komt de behandeling dan neer op het doen van speciale oefeningen en het dragen van speciaal schoeisel, bijvoorbeeld met therapeutische zolen. Het gaat dan om het beperken van het ongemak, want vergroeiingen komen bijna nooit meer helemaal goed